Våler kommune: Først ute med oppgradering til skybaserte Procasso 10

Viken-kommunen Våler er nå godt i gang med innfordring "i skyen".​ Runar ​Holter-Belgen, som er innfordringsansvarlig i kommunen, er godt fornøyd med oppgraderingen til Procasso 10. Og den som kanskje er enda mer fornøyd med den nye versjonen: IT-avdelingen.​ Runar ​og hans kollegaer trenger ikke lenger tenke på oppgraderinger, som skjer kontinuerlig.

Våler kommune er en gjennomsnittlig norsk kommune, med nærmere 6000 innbyggere. De begynte å bruke Procasso for ti år siden og Runar bruker i underkant av én dag per uke på innfordring. I tillegg er han ansvarlig for utfakturering og eiendomsskatt, samt fører regnskap for fellesrådet. Han bistår ellers i økonomiavdelingen i den idylliske landbrukskommunen.

– Visma-integrasjonen fungerer veldig bra, så dette skal bli veldig spennende framover, forteller han. Han har sendt ut krav og innbetalinger har kommet inn som det skal. Noen tilpasninger av brevmaler måtte til, samt et par andre småting, men ellers ser han tilbake på en tilfredsstillende leveranse.

– Var du skeptisk til å oppgradere og ta i bruk Procasso 10?

– Nei, ikke i det hele tatt, sier Runar. – Dette så jeg som en klar forbedring og veldig lettvint i forhold til å ha det installert på servere lokalt. Nå får vi alt opp i skyen – noe jeg har sett fram til lenge. Han forteller videre at alle systemene han bruker skal opp i skyen i løpet av 2022.

– Så hva vil du si til andre kommuner som vurderer oppgradering?
– Det er ikke noe å lure på, det er bare å hoppe på!

 

Avslutningsvis så sier han at han er mer enn villig til å svare på henvendelser fra andre kommuner som måtte ha spørsmål. – Det er bare å ta kontakt!